vrijdag 13 juli 2012

Waar zijn we nu?

Even drie weken stil geweest maar niet inactief. We hebben wat geĆ«xperimenteerd met het Elgg systeem, een probleem opgelost, een Facebook thema geĆÆnstalleerd en gekeken naar de mogelijkheden voor ondersteuning van mobiele telefoons. Het Facebook thema ziet er wel aardig uit maar het is duidelijk nog niet af. De navigatie is soms wat verwarrend en we zouden graag bij een groep de groepsleden willen zien. Dit soort ontbrekende functies kan je er wel bijmaken maar dat vraagt programmeerkennis en tijd.


Facebook thema

We hadden ook nog het systeem Jom Social op ons lijstje staan en deze vergeleken met de mogelijkheden van Facebook. Wat opvalt is dat Facebook en Jom Social zich meer richten op mensen en hun dagelijkse activiteiten dan op het vinden van content (tekst). Als je dus een antwoord op een bepaalde vraag zoekt dan zoek je naar een bepaalde tekst en daar is Facebook niet sterk in. Het Elgg systeem is zowel gericht op het met elkaar in contact brengen van mensen als het delen van informatie tussen mensen onderling. Lees ook eens de discussie over Pleio als intranet.

We hebben ook vastgesteld dat het een uitdaging is om met groepen mensen om te gaan. We willen mensen in groepen kunnen indelen en als je er dan veel van hebt (100) zit je met de uitdaging hoe behoud ik het overzicht. Zowel Elgg als Facebook hebben daar nog een probleem mee. Verder nog een leuke social network review gevonden. We kijken nu ook naar Ning een social network dat je tegen betaling kan gebruiken. Documentatie. Een volgende keer zullen we daarover berichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten