woensdag 16 mei 2012

Bezoek aan de Social Business Convention

Woensdag 16 mei: De Kuip in Rotterdam

Een bezoek gebracht aan de Social Business Convention een bijeenkomst gesponsord door IBM over het gebruik van Social Networking binnen een organisatie om mensen tot elkaar te brengen. De oplossingen die hier worden geboden vallen nog wel buiten ons budget als kerk.


PRAKTIJKCASE: Het Leger des Heils - hoe sociaal kun je worden? 
Een sociale organisatie in alle betekenissen van het woord. Zo mag je Het Leger des Heils, met meer dan 5000 medewerkers in Nederland, gerust noemen. Bij het brede publiek is "het Leger" vooral bekend als de organisatie die soep, onderdak en hulp biedt aan daklozen en andere hulpzoekenden. Maar om zo´n grote organisatie efficient en kosteneffectief te maken, zijn naast levensbeschouwelijke keuzes ook bedrijfskundige en IT-strategieën van groot belang.
Friso van den Berg, hoofd ICT, maakt u deelgenoot in de uitdagingen waar zijn organisatie voor stond, welke keuzes voor interne samenwerking het Leger al jaren geleden maakte, en welke stappen Het Leger recent heeft gezet om ook de interne samenwerking écht sociaal te maken. Een fascinerende blik op de beweegredenen, de uitdagingen en de gekozen oplossingen van een organisatie die velen slechts vanaf de buitenkant kennen.


Gesproken met Friso van den Berg Hoofd ICT bij het Leger des Heils. Het was wel erg inspirerend en we hebben veel geleerd, vooral over de aanpak bij het introduceren van een Social Network.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten