maandag 14 mei 2012

Samenwerking binnen de parochie (Social Intranet)

Gisteravond hadden we een overleg met de werkgroepen "Website" uit Ermelo en Leusden. Leusden heeft een grote groep van wel 8 mensen, in Ermelo doen we het met twee man maar dat compenseren we door extra enthousiasme en degelijke expertise.
Het belangrijkste punt in deze vergadering was de start van de ontwikkeling van een  Social Intranet voor de gehele parochie. Met een Social Intranet kunnen de werkgroepen en de bestuurslagen elkaar beter vinden (telefoonboek functie), communiceren, documenten en andere informatie delen zowel binnen de werkgroep als tussen werkgroepen onderling en daardoor beter samenwerken. Hierdoor wordt het intranet een verzamelplaats van mensen, hun activiteiten en een daardoor een goede nieuwsbron voor het bestuur.

Het bleek dat dit idee zowel bij ons als in Leusden al langere tijd leefde. Het was dus een aangename verassing dat dit voorstel in goede aarde viel. We hebben afgesproken dat we gaan uitzoeken wat er nu precies gewenst en mogelijk is. Hiervoor gaan we een programma van eisen en wensen op papier zetten en dit met vertegenwoordigers van bestuur en werkgroepen bespreken. Daarnaast gaan we een aantal proefopstellingen opzetten om de praktische mogelijkheden te onderzoeken, ervaring op te doen en te gebruiken als demonstratie model. We zullen onszelf als de eerste gebruikers van deze nieuwe werkwijze inzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten