dinsdag 22 januari 2013

Het parochie nieuws via de St Lucas App op je iPad

Nieuws via de App
Binnenkort kun je al het nieuws over onze parochie lezen op je smartphone of tablet via de St Lucas App. We zijn namelijk hard bezig om de informatievoorziening binnen onze parochie te verbeteren. Er zijn inmiddels heel wat informatie bronnen beschikbaar zoals het nieuws van de eigen parochie, het intranet en ook van externe partijen als het Aartsbisdom Utrecht en de jeugd met websites Jong Katholiek, Yougle en Facebook en er komen er nog meer bij.

De uitdaging nu is om al deze informatie snel en overzichtelijk aan te bieden. Om de drempel te verlagen kijken we daarom naar nieuwe mogelijkheden om het nieuws te verspreiden.

Een mogelijke oplossing die wij nu verder onderzoeken is een eigen St Lucas App. De App is gratis en eenvoudig te installeren op alle merken tablets en smart phones (Tablet, iPad, iPhone, Android). Je ontvangt het nieuws automatisch, handig ingedeeld in doelgroep en interesse categorie├źn. Wat deze applicatie uniek maakt is de mogelijkheid om offline te werken, dat wil zeggen zonder internet verbinding. Je synchroniseert dus s'morgens je tablet en kan de hele dag lezen.

Op dit moment zijn we in de ontwikkel en test fase. We verwachten binnen afzienbare tijd de eerste live resultaten te kunnen tonen. Mensen die mee willen met het testen zijn altijd welkom.

1 opmerking:

 1. Hi Tauvic,

  Je zou ook eens contact op kunnen nemen met de makers van http://app.vbgroningen.nl.

  Zij wonnen dit jaar de Gouden Webfish Award voor hun kerkapplicatie, waarmee ze veel mensen bereiken.

  Fokke Zandbergen kan je vast hun ervaringen met jullie delen.

  Eric van den Berg

  BeantwoordenVerwijderen