dinsdag 29 mei 2012

Sociale netwerk sites als middel voor gemeenschapsopbouw in de Rooms Katholieke Kerk

Kerkelijke gemeenschappen zijn behoorlijk op zoek naar nieuwe sociale structuren. Hoe richt je vandaag de dag kerkgemeenschappen in? Dat is een grote uitdaging.
Robbert Effing heeft een onderzoek gedaan naar dit onderwerp en daar dit rapport over geschreven. Verplicht leesvoer voor beleidsmakers en geintresseerden.

Dit boekje is het resultaat van een kwalitatief onderzoek naar het nut van sociale netwerk sites in relatie tot de vernieuwing van kerkgemeenschappen. Wat voor mogelijkheden bieden sites als Hyves, Facebook, MySpace, Twitter, LinkedIn en Ning voor kerkopbouw? Wat zijn de kritieke succesfactoren voor het gebruik? Dit boekje geeft, vanuit theorie en praktijk, een eerste verkenning voor de R.K. Kerk van Nederland.
Het is geschreven ten behoeve van de afronding van de bachelor opleiding theologie van Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing. De volledige opbrengst van de auteur, te weten EUR 3,30 per verkocht boekje, gaat naar Poolse kindertehuizen.

Retrieval information: Effing, R., Sociale netwerk sites als middel voor gemeenschapsopbouw in de Rooms Katholieke Kerk, Bachelor scriptie, Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing, 23 november 2009, Uitgeverij Lulu, 2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten