donderdag 17 november 2011

Kalender events effectief delen

Een ander type content die wij op onze website hebben is onze kalender, hierin nemen we allerlei gebeurtenissen op zoals natuurlijk de vieringen binen de eigen kerk maar ook cursussen en evenementen buiten onze eigen kerk. Ook hier weer een uitdaging hoe krijg je de informatie zo gemakkelijk mogelijk bij elkaar. Voor het uitwisselen van dit soort informatie gebruiken we nu het liefste de Google calender. 

We hebben binnen onze parochie 8 verschillende locaties en binnen elke locatie ook nog een te maken met externe organisaties zoals dag opvang, jeugd etc. Het zou goed zijn als deze organisaties op een handige manier hun kalender informatie kunnen uitwisselen. We zijn nu bezig om alle evenementen via Google calender met elkaar te delen. Iedere organisatie kan zijn eigen Google calender opzetten en zelf beheren. Je kan de kalenders onderling koppelen zo krijg je een goed beeld wat er allemaal om je heen gebeurt. De uitdaging is om alle organisaties hierin mee te krijgen.
Het lijkt ons handig om interessante kalender gebeurtenissen via een middel als Google calendar te delen (zowel binnen de kerk als met externe organisaties)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten